Individuele Therapie

Jongeren/jong volwassenen

Heb jij veel ruzie thuis? Lijken je ouders je niet te begrijpen?

Voel je je ongelukkig en weet je niet met wie je het daarover kan hebben?

Bij mij in de praktijk kunnen we samen gaan kijken hoe we jouw leven weer in balans kunnen krijgen.

We kunnen hier met z’n tweeën aan werken, soms is het ook fijn om je ouder(s), broer(s), zus(sen), opa/oma of een goede vriend(in) erbij te vragen, zodat zij jou ook kunnen helpen. Maar of je hen er daadwerkelijk bij wilt hebben, dat bepaal jij.

 

Volwassenen

Er zijn momenten in je leven dat het allemaal wat moeizamer gaat. Iedereen kent ze wel. Meestal gaan deze periodes vanzelf weer voorbij.

Maar als dit niet voorbij gaat verdient het meer aandacht. Het kan zijn dat je vastloopt in patronen die niet (meer) helpend zijn. En of dit nu thuis, op je werk, op school of waar dan ook is, professionele ondersteuning kan dan het verschil maken tussen de weg van de verandering en ontwikkeling inslaan waardoor je je leven weer richting geeft of in je bekende, veilige, maar ook onbevredigende patronen blijven zitten.

Iedereen heeft weleens op dat kruispunt gestaan. Heel vaak slaan mensen het pad in wat ze kennen omdat dit veilig en vertrouwd is met de gedachte dat het vanzelf wel weer beter gaat. Vaak gaat dit niets nieuws opleveren.

Ben jij daar klaar mee? Of wil je het wel anders, maar weet je niet hoe? Loop je steeds vast op hetzelfde punt?

Ik kan je helpen opnieuw richting te bepalen, samen met jou helder krijgen hoe je het wel anders kan doen, welke richting je op wilt en hoe je die stappen kunt gaan zetten?

De gesprekken zullen vooral gaan over onderwerpen in waar je in het “hier en nu” tegen aanloopt. Soms is het nodig om ook naar het verleden te kijken; naar de oorsprong van patronen. Maar ik doe dit dan vooral om vervolgens stil te staan bij hoe deze doorwerken in je huidige leven en wat je nodig hebt om hier zo mee om te gaan dat ze je niet meer in de weg staan in je huidige leven.