Individuele Therapie

Er zijn momenten in je leven dat het allemaal wat moeizamer gaat. Iedereen kent ze wel. Meestal gaan deze periodes vanzelf weer voorbij.

Maar als dit niet voorbij gaat verdient het meer aandacht. Het kan zijn dat je vastloopt in patronen die niet (meer) helpend zijn. En of dit nu thuis, op je werk, op school of waar dan ook is, professionele ondersteuning kan dan het verschil maken tussen de weg van de verandering en ontwikkeling inslaan waardoor je je leven weer richting geeft of in je bekende, veilige, maar ook onbevredigende patronen blijven zitten.

Of heb je veel verliezen gekend in je leven, burn out klachten, trauma's en of blokkades?

Heel vaak slaan mensen het pad in wat ze kennen omdat dit veilig en vertrouwd is met de gedachte dat het vanzelf wel weer beter gaat. Vaak gaat dit niets nieuws opleveren.

Ben jij daar klaar mee? Of wil je het wel anders, maar weet je niet hoe? Loop je steeds vast op hetzelfde punt?

Ik kan je helpen opnieuw richting te bepalen, samen met jou helder krijgen hoe je het wel anders kan doen, welke richting je op wilt en hoe je die stappen kunt gaan zetten?

De gesprekken zullen vooral gaan over onderwerpen in waar je in het “hier en nu” tegen aanloopt. Soms is het nodig om ook naar het verleden te kijken; naar de oorsprong van patronen. Maar ik doe dit dan vooral om vervolgens stil te staan bij hoe deze doorwerken in je huidige leven en wat je nodig hebt om hier zo mee om te gaan dat ze je niet meer in de weg staan in je huidige leven.

 

Brainspotting

Brainspotting is een therapiemethode die gebruik maakt van je gezichtsveld/je ogen om bronnen van emotionele en lichamelijke pijn, trauma, dissociatie en andere complexe symptomen te verwerken en uiteindelijk los te laten. Brainspotting werd vanaf 2003 ontwikkeld door David Grand uitgaande van zijn ervaringen bij het uitvoeren van EMDR. Het is dus nog een relatief nieuwe therapie met goede en positieve resultaten.

De therapie kan voor veel klachten/problemen ingezet worden zoals trauma's, blokkades, verlieservaringen, burn out, slaapproblemen, angsten, onzekerheidsgevoelens, dwangklachten, verslavingen en nog veel meer.

Dit is geen therapie waarin er veel gepraat behoeft te worden. Je richt je vooral op je lichaam en volgt de sensaties die je daarin ervaart.

Ik gebruik deze vorm van therapie wanneer:

  • je klachten of problemen hebt die je moeilijk kunt verwoorden;
  • je last hebt van emoties waarvan je de herkomst niet kunt plaatsen;
  • je zoveel hebt meegemaakt dat je niet weet waar je moet beginnen;
  • je weet dat je bewust of onbewust je eigen verwerkingsproces kunt saboteren door te vermijden of te blokkeren;
  • je meer gewend bent met je lichaam of met je gevoelens te werken dan met je gedachten en verstandelijke afwegingen of wanneer je weet dat hier juist een valkuil voor je ligt ; 
  • wanneer je gedachten en verstandelijke afwegingen iets anders zeggen dan je gevoelens en emoties (innerlijke strijd).