Margreet Oosting

Margreet Oosting

Ik ben mijn loopbaan in 1994 begonnen als verpleegkundige in de psychiatrie. Na wat omzwervingen kwam ik in mijn werk bij de verslavingszorg in aanraking met systeemtherapie. Dit inspireerde mij zo dat ik de Post HBO-opleiding systeemgericht werken ben gaan doen.

Hierna ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die zich richt op systemisch werken met een praktische insteek, gericht op het opdoen van nieuwe ervaringen om van daaruit verder te kunnen in het leven. Deze vond ik bij het Kempler Instituut Nederland waar ik de 4-jarige opleiding tot Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening en Gestalt Gezinstherapie heb gevolgd.

Ik woon samen met mijn partner en 3 kinderen. Mijn praktijk is gevestigd in Assen. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijk en betrokken contact.

Ik heb een nuchtere levensinstelling, sta met beide voeten op de grond en hou ervan om de dingen niet ingewikkelder te maken dan ze al zijn!

 

Wat zijn mijn drijfveren?

In mijn eigen leven heb ik een tijd geworsteld met wie ik ben, waar ik voor sta en wat belangrijk voor mij is. Vragen waar niet eenvoudig antwoorden op te vinden waren. Hierin liep ik ook aan tegen oude, nu niet meer kloppende, reactiepatronen die me ooit geholpen en beschermd hebben. Ze belemmerden mij in mijn groei en ontwikkeling van mijzelf.

Ik merkte dat ik geen uitzondering was in deze worsteling.

In ons leven lopen we voortdurend aan tegen oude reactiepatronen die we ooit ontwikkeld hebben. Wanneer een van deze patronen ons belemmert is het goed om deze te ont-wikkelen; waar stonden ze voor, doen ze er nu nog toe, wat staat er in de weg om ze los te laten?

 

Hoe werk ik?

Samen met jou ga ik deze patronen letterlijk ont-wikkelen om inzichtelijk te krijgen wat je doet en wat je nodig hebt om te kunnen groeien. Dus het ont-wikkelen van je IK en niet het verAnderen van de Ander. Want dit is waar veel relaties op stuk lopen.

In mijn opleiding aan het Kempler Instituut Nederland heb ik geleerd om te werken met wat zich voordoet in het hier en nu, in het contact tussen mij en de ander. Deze methode spreekt mij ontzettend aan. Geen gegraaf in het verleden als dat niet nodig is. Stil staan bij wat er gebeurt in het hier en nu, waar staat het voor en is het nog relevant of beperkt het me?

Ik richt me op het opdoen van nieuwe ervaringen en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Het liefst doe ik dat samen met iemand die voor jou belangrijk is zodat je thuis niet terugvalt in je oude patroon. Want een patroon houd je samen in stand en is dan ook gemakkelijker te doorbreken wanneer je dat samen doet!

Vanuit deze methode help ik je graag bij het herstel van jouw relatie met jezelf, je partner en/of je kinderen.